Matematikte başarının anahtarı belli oldu!

m4Matematiği anlayamıyorum,

Matematik sorularını çözemiyorum,

Matematikte başarısızım,

Bunlar öğrencilerin düşünceleridir ve bazıları ardından şu soruları sorar…

Matematikte nasıl başarılı olabilirim?

Matematikte başarılı olma yöntemleri nelerdir ?

Matematikte başarının sırları nelerdir ?

Matematikte başarılı olmanın yolları açık ve nettir.Dikkatli şekilde okuyun, başlıyoruz.

1) Matematik diğer derslerden farklı olarak daha önceki yıllarda öğrenilenm2 konulardan çok etkilenir.

Yani, bir önceki sene öğrenilen konular unutulmuşsa sonraki sene öğrenilecek olanlar öğrenilemez ( emeklemeden yürümeye benzer bu )

Matematik konuları merdiven gibidir, öncekini öğrenmeden sonrakini öğrenemezsiniz, bu yüzden her konuyu eksiksiz öğrenmeye çalışın. ( Örneğin, şu an 7. sınıf iseniz 6. sınıftaki konuları eksiksiz olarak geçtiğinizden emin olun, aksi halde zorlanırsınız )

2) Türkçenizin iyi olduğuna emin olun, zira yeni sınav sisteminde ( SBS ) matematik soruları paragraf şeklinde gelmektedir. Yani okuduğunuzu iyi anlayıp sonra çözüme geçmelisiniz.

3) Okulda öğrenmekte olduğunuz konuyu ezbere değil, mantıken öğrenin.

Eğer konunun mantığını öğrenirseniz o konuyla ilgili çıkacak sorulara yorumlar yapabilirsiniz. ( malum sorular artık yorum üzerinden gelmeye başladı )

4) Bilinçsiz veliler öğrencilerini illa dershaneye göndermekte ve eski sistem derslerle öğrencilerin kafası karıştırılmaktadır.( eski sistemde test teknikleri işe yaramaktaydı fakat yeni sistemde işe yaramamakta )

( Özel dersin daha faydalı olduğunu düşünmekteyiz bire bir eğitim verilmeli.Toplu eğitimde mantığın kazandırılması daha zordur. )

 

m3Yüksek sesle düşünen ve problemi şekillere döken öğrencilerin matematikte daha başarılı olduğu ortaya çıktı. İtalyan Corriere della Sera gazetesinde yayımlanan habere göre, Venezuela’daki Ande ve İspanya’daki Granada Üniversitelerinde görev yapan bilim adamları, matematik bölümünün son sınıfında öğrenim gören bir grup öğrencinin, yönelttikleri problemleri çözme sürecini gözlemledi.
Öğrencilerin problemleri çözme yöntemini ve süresini karşılaştıran bilim adamları, problemi şekillere döken ve sesli düşünenlerin, diğerlerinden daha başarılı olduğunu saptadı.
Problemleri şekillerle ifade etmenin matematiksel kavramaya ve çözüme yönelik daha esnek bir düşünce tarzının geliştirilmesine yardımcı olduğunu belirten bilim adamları, yüksek sesle düşünmenin de konsantre olmada önemli rol oynadığını söyledi.
İnsanların kendilerini dinleyerek düşünmelerinin olası hatalarının farkına varmalarına da yardımcı olduğunu belirten bilim adamları, öğrencilere matematik ödevlerini şema ve grafikler kullanarak ve sesli düşünerek yapmaları tavsiyesinde bulundu.

Yorum bırakın