Karanfili genellikle kokusu için pastalarda veya hamur işlerinde kullanırız. Bazen de ağız kokusunu gidermek için. Ama sadece hamur işleri veya koku gidermek için kullanmak gerekmiyor, çünkü karanfilinde her bitki gibi vücudumuza bir çok faydası var. Ama faydasının yanı sıra zararları da var.
Karanfil
Ağız ’da ve mide ’de ifrazatı artırarak, nişastalı ve diğer yiyeceklerin hazmını kolaylaştırır.
Mide tembelliği ve iştahsızlığı giderir.
Çok kuvvetli dezenfektan olup, gıdaların mide ve bağırsakta kokuşmasını ve gaz yapmasını önler.
En inatçı ishalleri derhal geçirir.
Et ve et sulu yiyeceklerin bozulmasını, bayatlamasını önler. İshal ve peklikte vücudun bağırsaktan zehirlenmesini, buna bağlı çeşitli hastalıklara ve kansere karşı korunmasını sağlar.
Bedeni ve bilhassa zihni yorgunlukları giderir. Kalbi kuvvetlendirir, çarpıntıları zamanla geçirir. Hafıza zayıflığını, ağır işitmeyi, baş dönmesini, sinirden ileri gelen baş ağrılarını giderir.
Dezenfektandır
insanı bulaşıcı hastalıklara karşı korur. Hastalara bakan diğer kimseleri çeşitli mikrop bulaşmasına karşı korur.
Cinsel Konuda da Etkilidir
Kadın ve erkekte cinsel isteği çok artırır. Hanımlarda hamile kalmayı kolaylaştırır. Hamile kadınlarda uterusu kuvvetlendirerek, doğumu kolaylaştırır.
Diğer Faydaları
Bol idrar söktürür, vücutta çeşitli sebeplerden biriken suyu dışarı atar.
Damla hastalığını zamanla geçirir. Verem tedavisinde, diğer ilaçlar yanında bununda faydası çok olur.
Karanfil yağı : Diş hekimliğinde antiseptik ve ağrı kesici olarak, dahilen ise gaz söktürücü olarak kullanılır. Ağız ve mide kokularını giderir Sinirleri uyuşturur.Antiseptik ve ağrı kesici olarak kullanılır.Diş ağrılarında etkilidir.Diş eti çekilmesinde ve iltihabına faydalıdır.Haşereleri kovar.Diş ağrılarında pamuk ile tatmik edilir.Masaj amacı için kullanılır.
Maske: Cilde sürülürken en az 100cc sabit yağ(susam,tatlı badem vb.)ile karıştırılarak kullanılmalıdır.
Alıntı…
Yorum bırakın